Perjantaina istahdettiin 12.20 bussiin kohti helsinkiä. Ensimmäinen ongelma tuli vastaan kun huomattiin että mulla ei ollut mukana majoitus-sopimusta. Ilman sitä ei kuulemma ole Saloon asiaa. Hymyä huuleen ja matkaan vaan, kyllä sitä jonkun muun keinon keksii. Bussissa laitoin iskälle viestiä joka pääsi onneksi tuomaan kyseisen lapun rautatieasemalle.

Alkumatka sujui varsin hiljaisissa merkeissä ja tuli siinä pohdittua että toivottavasti ei tuu näin hiljanen viikonloppu. Lopulta tunnelma vapautu siinä vaiheessa ko hypässiin salossa bussiin jolla piti päästä kolululle jossa aktiivipäivät oli tarkoitus pitää. Nooh, kuski kuuli vahongossa väärin että mihin me oltiin menossa ja anto meille liput Kemiöön. Vähän siinä mietti että miks tää lippu on  neljä euroa kalliimpi kun mitä etukäteen oli ilmotettu. Ajeltiin siis pitkä pätkä pitkin maaseutua salossa. Mulle kerrottiin että ainoa ero porvoon maaseutuun on se että siellä ei ollu lunta :)

Ruvettiin siinä yhessä miettimään että kuinkas kaukana tää koulu on kun sen piti olla vaan muutama kilometri salon keskustasta. Se bussikuski sattu kuulemaan meiän keskustelun ja tajus että sehän oli kuullut meidän määränpään iha miten sattuu. Mukava kuski kun oli hän tarjoutui heittämään meidät oikeeseen paikkaan. Päädyttiin siis mutkan kautta oikeaan osoitteeseen ja aktiivipäivät sai alkaa.

Ohjelmassa oli jos jonkinlaista koulutusta. Opimme muunmuassa millaista nuorten vaikuttaminen on Iso-britanniassa ja saksassa, markkinoinnin tärkeyttä, kokouskäytäntöä ja ryhmähengen tärkeyttä. Fiilis kaikkien nuorten kesken oli aivan mahtava. Jokaikinen paikallaolija oli täysillä messissä. Kuten yhdessä pohtimistehtävässä totesimme: Meitä kaikki yhdistää sama päämäärä!

Kommelluksitta ei kuitenkaan viikonloppu sujunut. Tutustuttiin Salon aluesairaalaan, toiset sairastivat oksupoksua ja onnekkaimman saivat tuhkakuppinsa ( tai mikä lie olikaan) palamaan. Fiilis oli kuitenkin katossa ja esteet vaan hidastaa menoa :)

Hillittömän hauska viikonloppu oli! Lokakuussa huipputapaamiseen!